H2Ruimte
Schieblock unit 5.08
Schiekade 189
3013 BR  Rotterdam
info.at.h2ruimte.nl

Blauwe verbinding officieel geopend

09/07/2018

Bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Rotterdam, Barendrecht en Albrandswaard en het het waterschap Hollandse Delta hebben op 6 juli de Blauwe Verbinding officieel geopend. De Blauwe Verbinding is een vaarverbinding (kano's) tussen de Oude Maas en het Zuiderpark. Het ontwerp van het gedeelte door het Zuidelijk Randpark is voortgekomen uit een opdracht aan H2Ruimte in directe samenwerking met Urban Synergy.  

De achterliggende gedachte bij de Blauwe Verbinding was drieledig: verbetering van de waterkwaliteit in het Zuiderpark, ontwikkelen van een ecologisch netwerk in het sterk verstedelijkte Rotterdam-zuid en aanleg van een recreatieve vaarverbinding. De totale verbinding is in zes delen opgeknipt en gefaseerd zijn deze tot ontwikkeling gebracht.

Voor het gedeelte door het Zuidelijk Randpark  hebben Urban Synergy en H2Ruimte in opdracht van de (toenmalige) Groenservice Zuid-Holland (GZH) en in samenwerking met partijen uit de omgeving het ontwerp gemaakt. De technische uitwerking van het ontwerp is gedaan door onder andere de gemeente Rotterdam in samenwerking met de GZH. 

Voor meer informatie zie Rotterdam - Blauwe Verbinding
 
(foto Dirk Verhagen) 

Terug naar het nieuws overzicht