H2Ruimte
Schieblock unit 5.08
Schiekade 189
3013 BR  Rotterdam
info.at.h2ruimte.nl

Flexival 2016

22/01/2016

Het jaarlijks Flexival van de ondergrond is een broedplaats van één dag waarin net even anders tegen de ondergrond en ruimtelijke planning wordt aangekeken. Namens het Centrum voor ondergronds bouwen (COB) organiseerde Henk Werksma (H2Ruimte) op 21 januari dit evenement. In een mix van verdiepende lezingen, inspirerende sessies en excursies speurden de deelnemers naar de waarde van de ondergrond.

Tijdens het Flexival werden de voorlopige resultaten van de Praktijkgemeenschap Ondergrond gedeeld met de aanwezigen. De facilitators van deze gemeenschap, Henk Puylaert (H2Ruimte) en Erik Wissema (Topjob Coaching) en de deelnemers Walter Jonkers (prov. Zeeland) en Jeroen Brouwer (Katwijk) deelden hun ervaringen en lessen.

Drie jonge professionals – Juul Osinga (TTE), Corinne Koot (Witteveen en Bos) en Anne Witteveen (H2Ruimte) gingen met de deelnemers aan de slag met de nieuwe omgevingsvisies gebaseerd op de Omgevingswet, die in 2018 in werking treedt. Verweving van onder- en bovengrond: hoe pak je dit aan, wat is daarvoor nodig?

Olaf Koops (Netherlands Economic Observatory) en Henk Puylaert (H2Ruimte) begeleidden een sessie over maatschappelijke kosten baten analyse en de ondergrond. De deelnemers kregen vier eenvoudige principes aangereikt en mochten vervolgens aan de slag om de baten van een ondergrondse parkeergarage te optimaliseren.

Meer informatie over het Flexival 2016 op de website van het COB.

 

 

 

 

Terug naar het nieuws overzicht